‘’te voet of met de fiets’’

Locatie Prins Hendrik Suites is gelegen in het centrum van Paramaribo, in de nabijheid van vele
advocatenkantoren en notariaten. Het is een oud en schitterend koloniaal pand, zonder monumentenstatus, waardoor er in stijl bepaalde aanpassingen doorgevoerd konden worden. In de heerlijke stadstuin kan men genieten van vele vogelgeluiden, de prachtige groene en schaduwrijke tuin. In de tuin is een zwembad aanwezig en zijn er diverse zitjes en hangmatten om heerlijk te ontspannen.

De locatie Queen Maxima ligt op 650 meter van Prins hendrik Suites en deze is gelegen in ‘’Downtown’ Paramaribo. De vele barretjes en restaurants zijn op loopafstand. Kamer Zaria heeft uitzicht op de Palmentuin. Op deze locatie heeft eenieder een eigen terras en zijn er 2 jacuzzi’s aanwezig. Voor de fanatiekeling is er tevens een outdoorgym aanwezig.

 

  • Palmentuin: Deze tuin met prachtige koningspalmen is op loopafstand van beide locaties. Deze tuin was de voormalige achtertuin van het Presidentieel Paleis. Tijdens de vele verschillende Nationale Feestdagen staat de Palmentuin vol met diverse kraampjes en is er veel te doen.
  • Presidentieel paleis: tot 1975 was dit een Gouverneurshuis, het staat op het Onafhankelijkheidsplein. Het gebouw is niet feitelijk de residentie van de president, maar wordt nog wel gebruikt voor officiële ontvangsten.
  • Fort Zeelandia: Elke zondag is er een rondleiding waarbij de geschiedenis van het fort Zeelandia centraal staat.
  • Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus: Vanuit de penthouse heeft u een prachtig uitzicht op deze houten kathedraal, welke tussen 1883 en 1887 gebouwd is. De kathedraal behoort tot de grootste van hout geconstrueerde kerken in Zuid-Amerika.
  • Binnenstad: sinds 2022 staat de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en wordt de binnenstad ook wel ‘’ De Houten Stad’’ genoemd. Paramaribo Urban Rehabilitation Program ( PURP) is een programma dat is opgezet om bij te dragen tot de sociaaleconomische revitalisering van het historische centrum en de instandhouding van gebouwd erfgoed en ook bij te dragen aan ontwikkeling van toerisme.
Translate »
×